Kategoriarkiv: Uncategorized

Ett besök på Södersjukhuset

Klanten har varit framme igen. Jag och en kompis var ute på en kvällspromenad härom kvällen när det gick lite galet. Vi började garva åt nåt av våra sjuka skämt och klev snett på trottoaren. Det gjorde vansinnigt ont men jag tänkte att det inte kunde vara så farligt utan skulle fortsätta promenaden ändå, men det funkade inte alls. Jag fick sätta mig på en bänk medan kompisen gick tillbaka hem och hämtade bilen så hon kunde skjutsa mig in till sjukhuset. Det var en stafettsjuksköterska som tog hand om mig, vi pratade en hel del så hon berättade att hon åkte iväg till olika sjukhus varje månad och tjänade jättebra på det, blev lite avis på det livet. Foten förresten, ett ledband som fått sig en törn så jag ska vila och äta anti-inflammatoriska tabletter så skulle det vara bra sen, förhoppningsvis!

Foten gjorde riktigt ont

Snart semester!!!!!

Nu har jag snart semester och det betyder grillsäsong! Det är en halv dag kvar på kontoret och sedan slänger jag arbetskläderna åt sidan. Istället kommer jag att klä mig i shorts, flipflops och färgglada t-shirts. Det är ju sommar! Även om vädret kan vara lite nyckfullt ska jag njuta fullt ut av lata lediga dagar. Troligtvis kommer de flesta av kollegorna samlas ute i en stuga vid en liten sjö denna helg. En av kollegorna har nyligen köpt den och i helgen blir det kombinerad inflyttningsfest, firande att semestern börjat och grillfest. Vi övriga kollegor har samlat ihop till en grill som inflyttningspresent. Det kommer säkert att bli uppskattat! Åh, vad jag ser fram emot helgens festligheter. Det blir ju helt annorlunda att umgås med kollegorna på fritiden. De strikta kostymklädda männen byter skepnad och blir till avslappnade roliga festprissar istället.

Semester och grillning hör ihop

Fundering

Alltså, ibland funderar jag på om jag inte skulle ta och läsa till sjuksyrra. Jag menar, oavsett var i världen jag går så kommer jag ju alltid kunna ha ett jobb. Så länge jag kan språket så klart 😉

Har gamla klasskompisar som gick omvårdnad som jobbar som undersköterskor och allt vad det nu är i Norge och tjänar sjuka pengar där. En annan klasskompis stack till USA som Au-pair efter skolan och hon blev kvar där och jobbar också inom vården där.

Det finns ju verkligen bara möjligheter egentligen om man tänker efter. Man kan jobba på olika avdelningar och gå olika internutbildningar så man kan komma till andra avdelningar om man lessnar på den man är på. Sedan kan man ju jobba både på landsting och privat.

Ju mer jag tänker på det ju mer sugen blir jag på att läsa till sjuksyrra….. visst det är trist att ta studielån men man kommer ju garanterat att ha jobb när man är klar så det är ju en bra investering eller hur?

Hitta denna information för dig som vill bli sjuksköterska om du vill läsa :)

sjuksköterka

Hej Kaj – och andra pärlor från TV-reklamens värld

Att sitta nedsjunken långt in i soffan och kolla en film eller bra serie på TV, tillsammans med dagens favoritsnacks, är verkligen inte så dumt. Om det nu inte hade varit för alla reklamavbrott som hela tiden avbryter filmen och rycker upp en från handlingen. Det känns som om de kommer med fem minuters mellanrum och håller på så länge att man glömmer vad man tittar på.

Men ibland dyker det upp en och annan reklamfilm som får en att le lite grann. Eller garva högt. Eller nåt som man faktiskt blir intresserad av, även om inte det händer så ofta. Och ibland glömmer jag till och med att gå och pudra näsan. Här några av de bästa jag sett.

HAR DU FINÖL? JAG FÅR SLUMPEN!

Robert Gustafsson har ju gjort en del reklamfilm genom åren. En klassiker är Manpowers film från början av 2000-talet, där ”Ingmar Bergman” fjantar runt på stranden och mumlar om demoner. Och så gjorde han ju en helskön serie för Spendrups om hur man filtrerar fulöl.

VARFÖR STORHANDLAR INTE DU I SVERIGES FRÄMSTA MATVARUBUTIK?

Jag skrattade kanske lite för mycket åt ICA-Stigs underbara diss/parodi på BetFairs gamblingreklam, som är rätt bra i den engelska originalversionen.På svenska kändes den bara konstig. Som den gamle teaterräv Hans är, lyckas han med bedriften att kopiera (nästan) både röst, tonläge och konstpauser… Klockren! Jag kommer att sakna honom i ICA-reklamen.

STÖRST VINSTPOTT – FLEST SPELARE

Som en jämförelse till den förra reklamfilmen måste jag bara visa denna. Den här filmen kommer från Poker Stars. Till skillnad från den tidigare videon gjorde denna mig faktiskt lite nyfiken på att testa på att spela kort online. Det skulle vara en lite större utmaning än att hänga på Candy Crush på Facebook.

”YOU WILL BEG FOR MERCY. BUT YOU WILL GET NONE”

”I will find you. And I will kill you”. Vi kommer väl alla ihåg det där telefonsamtalet i början av filmen , där han hotar mannen som kidnappat hans dotter och hennes kompis. Liam Neeson gör lite av en parodi på sin egen karaktär i filmerna Taken och Taken II. Spelet Clash of Clans är banne mig ingen lek för småbarn – och reta inte upp Liam!

HALLÅÅ BOJJE!

Och om du inte redan listat ut det, så är en av mina favoriter alla kategorier Scandlines klassiker med fiskmåsarna (?) Kaj och Börje som möter varandra ute på havet. De sitter på varsin skorsten och ropar hej. Och de drar det hela lite, lite för långt. Och sedan drar de det ännu lite längre. Till slut garvade jag så tårarna rann. Varje gång.

CLONE THAT!

Förra året kom en animerad film från Nike, ”The Last Game” En fotbollsarmé av kloner gör stjärnor som Zlatan, Naymar och Ronaldo överflödiga. En otroligt välgjord animering, där karikatyrerna av spelarna är slående lika originalen.

Filmen ställer – och besvarar – frågan om vilken typ av fotboll som är bäst. En felfri och perfekt fotboll? Eller en fotboll som går ut på att ta risker? Risk Everything!

Follow the frog

Follow the frog!

När jag ser på den här videon så blir jag lite inspirerad. Jag har aldrig vart speciellt insatt i naturen eller miljön och jag har aldrig valt att handla ekologiskt och sånt där men nu är det en sak jag kommer att göra – Follow the frog! Haha känns coolt, lite som ett ledord.

Har förresten fått många värdefulla tips till Daniel när det kommer till att sälja fakturor. Jag har frågat runt i vänskapskretsar om ovänskapskretsar för att hitta det bästa företaget att sälja dem till och jag har fått massa svar, tack för det. Tydligen är marknaden större än vad jag först trodde men har gått efter rösterna och Fakturum var det företaget som fick flest röster. Ska ta med den här informationen till Daniel när jag åker dit senare i eftermiddag. Han kommer bli störtglad!

Tid för fest!

Jag har passat på att byta tema på siten, det här är myyyycket snyggare och passar mig väldigt bra!

Nu, äntligen börjar det bli dags för fester, det är ju den tiden på året, våren är på gång! Det är studentskivor, valborgsfester och bröllop. Jag känner dessutom väldigt många människor som fyller år på våren och försommaren så det kommer nog att bli livat! :)

Jag brukar vara med och arrangera diverse fester och då är det väldigt viktigt att hitta en trevlig festlokal att ha festen i. Det är vitkgit att hitta en som passar bra för festens tema och eftersom det finns så sjukt många festlokaler är det bra att få hjälp att hitta rätt lokal!
Festernas tid är här

När det är fest så är det ju presentdags också, man måste ju ta med sig en kul present. Nu för tiden är det poppis att ge bort en upplevelse i present, de flesta människor har ju alla prylar de vill ha och en upplevelse kan man ju med fördel vara med om många gånger. Därför är den typen av presenter bra, här finns många idéer på upplevelser. Jag tror att detta kommer att bli mycket större, allting går ju mot att uppleva livet, leva, ha kul och inte bry sig så mycket om morgondagen. Annars är det ju ganska kul att ge bort något konstigt eller praktiskt, Lagerhaus har rätt mycket kul. De finns dessutom överallt så det är ett ritkgit bra tips om du råkat glömma bort att köpa med dig en present till festen. Du hittar ju allt från kul, lite knäppa presenter till bra-att-ha-presenter.

Nu skall jag inte sitta här och blogga längre, jag skall ta en promenad i den (hyffsat) varma vårdagen… Ja, ja, det är inte sol, men det känns ändå som vår i luften!

Makeup med ny doft

När sommaren närmar sig med stormsteg så blir nästan alla sugna på att förnya sig själva. I och med att naturen antar en ny skepnad så är det som att man också själv vill anta en ny form. Det kan man göra genom att köpa lite nya kläder eller så kan man helt enkelt bara byta ut sin parfym. Doftsinnet är ju ett sinne som är väldigt stark kopplat till minnen och känslor. Så, att byta doft kan göra mer än man tror. Av den anledningen så beställde jag i helgen en Ralph Lauren parfym som jag verkligen är nöjd med. I och med att jag beställde över nätet så sparade jag dessutom en himla massa pengar, vilket alltid är en bra sak.

Så, nu är väl nästan steg att köpa lite nya kläder. Det är ju inte direkt en enkel sak, jag har alltid hat problem att välja vad som passar mig. Av den anledningen har jag tänkt att det kanske är en bra idé att önska mig en tur med en personal shopper i födelsedagspresent. Det skulle vara himla bra att få hjälp av någon utomstående med vilken stil jag ska välja.

Nu är det dags för lunch! Sallad med fetaost! Mumsfillibabba!

Fetaostsallad

Fetaostsallad